Carolien van Tol

Sopraan

“Sometimes opportunities float right past your nose. Work hard, apply yourself, and be ready. When an opportunity comes you can grab it."

Julie Andrews

nieuws

vrijdag, 27 mei 2016

Courage! van Conny Janssen Danst

Binnenkort ben ik te zien en te horen in de voorstelling COURAGE van Conny Janssen Danst. In het koor zowel als solist, er is een geweldige solo speci...

chevron_leftchevron_right
Binnenkort ben ik te zien en te horen in de voorstelling COURAGE van Conny Janssen Danst. In het koor zowel als solist, er is een geweldige solo speciaal voor mij geschreven door Maartje Teussink!

"Deze zomer zet Conny Janssen Danst een poëtische en vervreemdende wereld neer op een rauwe, industriële locatie in het Rotterdamse Vierhavengebied. Janssens lang gekoesterde wens om met haar dansgezelschap de Ferro te bespelen wordt hierbij eindelijk werkelijkheid. Het imposante gebouw, met een indrukwekkende oppervlakte van 3.500m² dat tot 1967 dienst heeft gedaan als gashouder spreekt met zijn historie tot ieders verbeelding. De locatievoorstelling is deze zomer te zien in de periode van 16 juni t/m 10 juli 2016. Daarnaast is er een levendig randprogramma met live muziek en een diner op locatie.

Nieuw avontuur in de Ferro
In de immens ronde ruimte van de Ferro, waar geen begin en geen einde is, zien we dertien dansers en de eigenzinnige muzikante Maartje Teussink. Zij bevinden zich in een arena, omsloten door het publiek, als in een magische cirkel. De personages lijken buiten de wereld te staan, alsof zij een eigen gemeenschap vormen. Met eigen codes en rituelen. Het is een fantasievolle wereld waarin de naïviteit en verwondering van de dansers de handelingen op het toneel lijken te sturen. Teussink componeert voor COURAGE nieuwe muziek, een soundtrack variërend van klassieke opera tot popsongs.

“COURAGE gaat over de kracht van de verbeelding, de rijkdom aan fantasie zoals kinderen die nog hebben. Over het transformeren van het onbekende naar iets vertrouwds, waarbij een kale vlakte wordt omgetoverd tot leefbare grond.” – Conny Janssen

De afgelopen twee decennia was Janssens werk te zien in het theater. Daarnaast heeft zij een grote reputatie opgebouwd met het creëren van bijzondere voorstellingen op locatie in Rotterdam en daarbuiten, zoals in de Onderzeebootloods (2014), de RET Tramremise in Hillegersberg (2012), op het dak van de Hofbogen (2010) en de Van Nelle Ontwerpfabriek (2007). Dagblad Trouw waardeerde MIRROR MIRROR (2014) in de Onderzeebootloods met vijf sterren en schreef “Emotionele, intuïtieve dans in een karkas van staal en beton […] Wat een mooie, troostrijke voorstelling.” "
Leuk als je een berichtje achterlaat!
ma, 18 jul '16Frits
het was volop genieten van de dans, muziek en jouw solo! zo prachtig in contrast met het gebouw die hoge zuivere tonen tegen het rauwe staal en beton.
ma, 18 jul '16Jeroen
Super
zo, 31 jul '16personmarijke persijn
Dit moet een fantastisch project zijn geweest! Ik houd erg van dans. En ik vind het geweldig om verschillende kunstvormen te combineren. Kijk eens op de foto's op mijn website in het fotoboek van De Dag van de Romantische Muziek. Ik zette daar het Kinderpodium op. Ik heb er dans, zang, toneel, schilderen, improvisatie en klassieke muziek, piano, cello, gitaar enz. gecombineerd in allerlei voorstellingen. Soms zelf geschreven. Opera's van ongeveer een uur van Weber en Mozart en ook van onze eigen Schiedamse componist Marco Kalkman. Marco schreef "De Gelukkige Familie", gebaseerd op 2 sprookjes van Hans Christiaan Andersen. We zijn daar destijds Nederland mee rondgetoerd. Hij is nog steeds erg actief. O.a. met voorstellingen op een schip! Veel succes met alles!! Marijke. (www.marijkepersijn.nl)