Carolien van Tol

Sopraan

“If I cannot fly, let me sing."

Stephen Sondheim

De creatieve, muzikale weg tot nu toe

chevron_leftchevron_right
Carolien werd geboren op 30 oktober 1984 in Den Haag.

Van jongs af aan laat Carolien al een grote passie voor theater en dans zien. Via de balletschool komt zij terecht op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor oriëntatielessen.
Na de lessen en een auditie wordt zij toegelaten tot de opleiding voor jong talent dans.
Toch kiest ze voor de gewone basisschool en via haar nichtjes ontdekt zij de kindermusical groep Fantasia. Direct na die ontdekking is er geen andere optie meer, het is en wordt Musical !

In de komende jaren wordt Carolien ook lid van de Musicalgroep, neemt zangles bij Marike Verbeek en behoudt zij danslessen.

Na de middelbare school doet zij auditie in Den Haag, Koninklijk Conservatorium, voor de opleiding Schoolmuziek (nu Docent Muziek) en in Alkmaar, Conservatorium Hogeschool INHOLLAND, voor de opleiding Musical (uitvoerend en docerend musicus).
Bij beide wordt zij aangenomen en kiest voor de vooropleiding in Den Haag.

Halverwege dat jaar kriebelt het als nooit tevoren om op de planken te staan. Na een succesvolle auditie begint zij met veel plezier aan de opleiding in Alkmaar .

In het derde jaar krijgt Carolien zangles van Leo van der Plas. Samen met Leo herondekt zij de liefde voor Klassiek Zang!
De passie is zo groot dat ze besluit haar studie af te maken om zich vervolgens helemaal te kunnen wijden aan klassieke muziek.
Zo gezegd, zo gedaan.

Carolien verhuist terug naar Den Haag, gaat aan de slag bij het Jeugdtheaterhuis in Gouda en volgt privélessen bij Lenie van den Heuvel (Hoofdvakdocent Klassiek zang, Koninklijk Conservatorium Den Haag) en Marike Verbeek.

"Bij beide docenten leer ik elke les weer zo ontzettend veel.
Dit geeft mij kracht om door te gaan en inspiratie voor mijzelf als docent.
Zodra ik iets waardevols leer in mijn les, wil ik dat graag doorgeven aan mijn eigen leerlingen."

In de zomer van 2011 start ze een duo met Galina Ashari, haar voormalige pianodocente, met wie zij concerten verzorgt en de muzikale invulling van kerkdiensten en uitvaartdiensten.
Een fijne samenwerking, waarin samen muziek maken en genieten centraal staat!

Als docent heeft Carolien in het verleden veel projecten opgezet en begeleid. Zoals Community-Arts projecten,
een mini opera olv het Muziektheater te Amsterdam en een amateur productie zowel zakelijk als artistiek leiden.